Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Гоце Делчев показа част от работата си и дейностите, с които е оценено като иновационно училище пред представителите на две училища в Благоевград. В Гоце Делчев гостуваха учители и ученици от Второ ОУ „Димитър Благоев“ и Осмо СУ „Арсени Костенцев“. Двете училища от областния център също са иновативни от тази учебна година и обменят опит с Първо ОУ от град Гоце Делчев, което  е домакин по проект от НП „Иновациии в действие“.

Методиката Jump Math и и техниката за рисуване Ебру очароваха гостите. Jump Math е иновативна система за обучение по математика, посветена на развитие на потенциала на всяко дете. Учи се с радост, концентрация и разбиране. А техниката за рисуване Ебру, техника за рисуване върху водна повърхност и прехвърляне на изображението на хартия, плат или друга основа.

Учителите и учениците от двете гостуващи училища присъстваха в часове по английски език и география и икономика. Те присъстваха и на интердисциплинарен урок на тема „Възрожденският българин и пътят към безсмъртието“, реализиран от преподаватели по български език и литература, история и цивилизации, музика, изобразително изкуство и информацонни технологии. Общинският исторически музей в Гоце Делчев предостави реквизита за урока.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *