Учителката по информационни технологии в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” – Гоце Делчев, Людмила Дерменджиева е избрана от Microsoft за член на Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert) за 2015-2016 г.

С това признание за професионалните й умения тя става част от група от 300 учители от 100 страни по целия свят, които ще работят със своите ученици за Microsoft през настоящата учебна година. В групата са избрани петима български преподаватели. Те са участвали в подбора след подаване на заявка, в която са описани активността им, проектите, по които са работили с учениците си, и постиженията им.

През юни Людмила Дерменджиева бе избрана за учител на годината от Обществения съвет по образование, а през октомври бе на квалификация в ЦЕРН по програма „Квалификация на педагогическите кадри“ на МОН.

В момента Люси Дерменджиева е учител по информационни технологии в Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” и се занимава с ученици, проявяващи интерес към работата с компютри. Като иновативен учител, тя ще може да тества нови продукти, да участва в обучения и семинари на Microsoft.

На 1 декември на Людмила Дерменджиева ѝ предстои първа среща с представители на известната компания.

Microsoft Innovative Educator (МИЕ) Expert е програма, създадена, за да стимулира учители, които използват технологиите. Очаква се те дLUDMILA DERMENDZIEVAа проправят пътя за ефективното използване на нови разработки за по-добри резултати от обучението. Такъв тип експертите работят в тясно сътрудничество с Microsoft за въвеждане на иновациите в образованието. Те ще имат възможност да споделят мислите си и опита си за ефективното използване на технологиите в образованието с колеги и политици. Ще могат да представят своите виждания за нови продукти и инструменти за обучение пред Microsoft.

През март 2016 г. в Будапеща ще се проведе форум, на който иновативните експерти ще обменят най-добрите практики, и ще обединят усилия за насърчаване на иновациите в преподаването и ученето. Между тях ще бъде и Людмила Дерменджиева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *