„Започва кампанията по изкупуване на тютюн в Гоце Делчев, такова уверение получихме от лицензираните фирми изкупвачи“ – съобщи заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров на среща с тютюнопроизводители от Гоцеделчевския район. По думите на зам. министъра, фирмите-изкупвачи  са обещали да изкупят цялата произведената продукция от реколта 2015 година.
 
Цветан Димитров информираtutun1, че средствата, необходими за националните доплащания за сектор „Тютюн“ от кампания 2015 са осигурени. „Ангажиментът, който пое министерството на земеделието и храните за намиране на средства, ще бъде изпълнен, като до 1-ви април средствата по националната преходна помощ на тютюнопроизводителите ще бъдат изплатени“, разясни зам.министърът.
През февруари се очаква Законът за тютюна и тютюневите изделия да бъде внесен за разглеждане в Народното събрание. „Производителите ще имат възможността да проследят какво се случва и да направят своите коментари в Комисията по земеделие. Разчитаме, че с приемането на Закона ще има по-добър ред и наблюдение на пазара. Няма да бъде нарушена пазарната ориентация, държавата няма да определя цени, но ще се определят минимални качествени изисквания“, обясни Цветан Димитров. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *