ivan gu6kov petko atanaschikov
Поредните таланти, рожба на гоцеделчевския ФК „Неврокоп“ поеха към други отбори. Иван Гушков и Петко Атанасчиков преминаха в пловдивската школа „Векта“. Новината обе потвърдена и от главния треньор на неврокопчани Андон Калайджиев, който работи с тях още от подготвителните групи. Двамата са родени през 1998 и бяха основни лица в селекцията на отбора му. Иван Гушков бе капитан и основно действащо лице в мачовете на своята гарнитура. Освен него в средата на терена оперираше и Петко Атанасчиков. Неврокопският дует ще може да играе под ръководството на бившия футболист на „Локомотив“ (Пловдив) Иван Гешев, който води тима в елитната юношеска група до 17 години. В нея тимът на „Векта“ заема незавидното 15-о място от 18 отбора, като след тях са само връстниците им от „Видима“, „Верея“ и Несебър. С привличането на двамата неврокопчани в школата се надяват те да помогнат отборът да се класира на по-предни позиции като. За Иван Гушков и Петко Атанасчиков това ще бъде възможност да бъдат харесани от някой по-голям отбор, след като им предстоят срещи е елитните ЦСКА, „Левски“, „Лудогорец“, „Литекс“, „Берое“ и др.
Амбицията на неврокопчаните са свързани и с надежда да привлекат вниманието на националния селекционер за тяхната възрастова група.
„Това, че двамата бяха привлечени в пловдивския клуб е атестат за тяхната работа в нашия клуб. Ако останат верни на упоритостта, дисциплината и последователността, която показаха във ФК „Неврокоп“ смятам, че ще се развиват и ще изградят спортна кариера. За нас – треньорите това също е успех. Надяваме се още наши играчи да извървят техния път“ – коментира Андон Калайджиев.
Същевременно техните доскорошни съотборници започнаха своите тренировки, а в края на месеца ще стартират и най-малките футболисти на клуба, които ще се готвят за турнирите в техните възрастови групи.

На снимката горе: Иван Гушков

На снимката в ляво: Петко Атанасчиков

By hronika

One thought on “Футболни таланти от ФК „Неврокоп” продължават в Пловдив”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *