100 пакета с храна и вода, осигури днес ръководството на община Гоце Делчев за шофьорите, бедстващи от двете страни на българо-гръцката граница на ГКПП Илинден – Ексохи. Над 50 ТИР-а чакат от българска страна, заради пълната блокада на граничния пункт. По данни на техните водачи, които поддържат връзка с колегите си от другата страна на пункта, българските ТИР-ове, които са блокирани край Ексохи са 20 на брой.
Част от пакетите с храна и вода бяха предоставени на бедстващите български шофьори от гръцката страна на пункта, а останалите бяха раздадени от служители на община Гоце Делчев на хората, които чакат от българската страна на пункта.
Някои от DSC_0612 DSC_0626 DSC_0635 DSC_0638 DSC_0642те чакат от понеделник на граничния пункт Илинден – Ексохи. Сред тях има както българи, така също гърци, румънци и италианци. Те изразиха огромна благодарност към община Гоце Делчев за човешкия жест и споделиха, че се надяват час по скоро въпросът с блокадата на бъде решен.
Това е втората инициатива на община Гоце Делчев за осигуряване на храна и вода на бедстващите шофьори на ГКПП Илинден-Ексохи, от началото на протестните действия.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *