DSCN1985
„За една година и 4 месеца управление на кабинета Орешарски държавата рязко се върна назад, едва служебното правителство успя да подпише спораzумението с ЕС и затова не очаквайте по-рано от есента на 2015 година възможност да кандидатствате с проекти за еврофинансиране” – тази прогноза очерта пред бизнеса на Гоце Делчев водачът на листата на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. „Сами можете да прецените колко пропиляно време, шансове и възможности за развитие е това. Не напразно експертите твърдят, че политическата нестабилност влияе на бизнеса по-зле и от кризата. България се нуждае от политическа стабилност, защото последиците от управлението на БСП и ДПС са изключително тежки. ГЕРБ единствена е готова с икономическата си програма, затова й е нужно мнозинство в следващия парламент, без да се налага да преговаря с коалиционни партньори” – добави Цветанов. Той се зарече, че ГЕРБ в никакъв случай няма да прави коалиция с БСП и ДПС и обеща силен пробив в смесените райони, какъвто е Гоцеделчевско.
Kабинетът „Борисов“ нe делеше общините на „наши” и „ваши”, припомни Цветанов и даде пример с община Гоце Делчев, където кметът е от БСП, но са усвоени десетки милиони лева за реконструкция на градския парк, на над 20 улици и на много други обекти. „За ГЕРБ беше важно и продължава да е важно да работи конструктивно с местната власт и затова гарантирам, че както в предишния мандат, така и сега, всички общини, които кандидатстват и имат проектна готовност, ще получават средства“, гарантира още Цветанов.
Въпроси свързани с корупцията, нуждата от ясни правила при възлагане на обществествените поръчки без „наши и ваши”, тревожната ситуация с КТБ и дали е справедливо целият народ да плаща заради откраднатите пари от тази банка, поставиха пред канидатите за народни представители Георги Андонов, Даниела Савеклиева и Асим Адемов, които бяха заедно с Цветан Цветанов. Преди срещата си с представители на бизнеса групата кандидат депутати посети хлебозавода на Крум Геров в гр. Гоце Делчев и разговаря с работещите там. В късния следобед те се срещнаха с жителите на с. Рибново. DSCN1977

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *