bASHEV

 

ГЕРБ отново намериха повод да се скарат с ДПС – този път заради уволнението на директора на училище „Йордан Йовков“ в село Рибново Манчо Джуркин.
Според Цвета Караянчева, която прочете декларация от името на партията, Джуркин е уволнен под давлението на ДПС депутата Ахмед Башев.
През месец декември предупредихме от парламентарната трибуна, че депутатът от ДПС Ахмед Башев издава присъди кой в благоевградско ще работи и кой ще бъде безработен, коментира Караянчева.
„Кой е Ахмед Башев, че да уволнява училищни директори в Гоцеделчевско, попита депутатката. Един прост селски кмет.”
На освободени места се назначавали хора на ДПС. Има ли в България министър на образованието и защо той позволява един депутат от ДПС да се разпорежда с образованието в Благоевградска област, недоумява Караянчева.
Има ли в България премиер и защо той позволява на депутат от ДПС да се разпорежда с образованието в Благоевградска област, продължи тя.
Според ГЕРБ действията на Ахмед Башев подклаждали напрежение от етнически характер.
Караянчева каза още, че с искането си за свикване на КСНС за етническия мир ДПС и БСП внушават, че има етническо напрежение в страната.
От ГЕРБ предупреждаваме авторите на този опасен сценарий, че ще останат сами в опитите си за етническа конфронтация, закани се  депутатката от опозицията.
Този път българските граждани няма да ви се вържат, предупреди Караянчева.
От ГЕРБ спазиха традицията и отново поискаха оставката на кабинета на Пламен Орешарски.
Башев си призна, че е бил селски кмет, но после се закани, че щял да върви нагоре по държавната стълба.
Парламентът заприлича на селска седянка с тези лични обяснения. По едно време се обади Михаил Миков, за да отърве коалиционния си партньор Ахмед Башев от словесната атака.
Накрая Миков се обърна към Цвета Караянчева:
„Г-жо Караянчева, седнете си, не сте на стадиона в Кърджали”.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *