Цветна треска е обхванала мъжете в град Гоце Делчев, установи репортер на Хроника. Цели бусове с букети за жените във фирмата, по няколко пъстри наръча за колежките от офиса, старателно подбрано цвете за любимата или за мама – има за всеки вкус или желание. Истинско софийско задръстване от автомобили пред една от най – популярните цветарници в града става целия предпразничен ден през няколко минути.

ДАМИТЕ НЕВРОКОПЧАНКИ СА В ЦВЕТНО ОЧАКВАНЕ!

 

И за тези, които все още не са избрали цвете за празника все още!

Колко голям букет?

Всеизвестно е, че букетите трябва да съдържат нечетен брой стръкове. В нашата култура е прието четният да се използва само за траурни церемонии.

Изборът на големина на букета зависи от важността на получателя за нас, както и от конкретния повод. Може би се досещате, че колкото по-голям подарим, толкова по-специален е човекът, за когото той е предназначен.

Езикът на цветята тълкува подробно само символиката на подарения брой рози, но като цяло написаното е валидно за всички цветя:

  • Едно цвете обикновено е скромно и срамежливо обяснение в любов, но може да изразява приятелско уважение;
  • Три – са класическа изповед и признание в любов;
  • Пет – считан за идеалния брой при сериозни и установени отношения;
  • 7 рози пък е най-често срещаният брой, когато изразяваме, че човекът е важен и уважаван от нас;
  • От 9 до 17 рози се подаряват за годишнини, юбилеи, делови поводи;
  • В много сватбени букети се използват 19 броя цветя, носи посланието „заедно за цял живот“;
  • По-големите букети се свързват с дълбоки въжделения и искрени чувства. 25 е числото на дълбоката изповед в любов (може и да послужи като предложение за брак), 27 изразява възхищението, любовта и верността на съпруга към съпругата, а 29 означава вечна любов;
  • Спиращият дъха букет от 101 рози е най-зашеметяващата декларация към любимата жена. Посланието на аранжировката от 101 рози (а защо не и лалета) са „Ти си единствена“, „Само за теб“!

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *