Ценители на доброто домашно вино и ракия от България, Гърция и Холандия ще съберат през уикенда в село Делчево да празнуват.

Над 100 участници от България, Гърция и Холандия са предоставили произведени от тях вина и ракии за участие в традиционния празник на виното в село Делчево. Зимният празник се организира от Община Гоце Делчев години наред и е посветен на Трифон Зарезан. Тази година той ще се проведе на 4 и 5 февруари 2017 г. /събота и неделя/.

Конкурсът за най-добър винопроизводител и производител на ракия, ще бъде в събота в село Делчево, когато ще се проведе дегустацията на предоставените за участие в конкурса вина и ракии.

Интересът към този конкурс в последните години е много голям. За участие в дегустацията са изпратени над 100 вина и ракии. Най-добрите производители в отделните категории ще бъдат наградени по време на празничната програма на другия ден в селото. 

В неделя преди обед ще се извърши традиционното зарязване на лозята в местността „Баира”. В 11.00 часа, на площада в Делчево ще започне музикалната програма с участието на Бабугерите от село Мосомище и народната певица Боряна Карпузова.

Както винаги, на площада в Делчево ще се лее бяло и червено вино в чест на празника. За всички, които желаят да посетят зимния фестивал, но нямат собствен транспорт е осигурен превоз, който ще тръгне в 9.00 часа от паркинга при бившия магазин „Валан“ в Гоце Делчев. 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *