В най-луксозния бутиков хотел на Кавала се срещнаха тази вечер премиерите на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. Премиерът Бойко Борисов кацна в гръцкия град, придружаван от вицепремиера Томислав Дончев и министъра на транспорта Ивайло Московски.

Утре сутринта ще бъде подписан меморандум за транспортния коридор Солун – Кавала – Русе от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от гръцкия му колега Христос Спиртзис.

Проектът предвижда свързването на река Дунав, Черно и Егейско море със скоростен железопътен коридор. С изграждането на коридора ще се постигне комбиниране на пътен, железопътен, воден и речен транспорт. Проектът е с висока добавена стойност, като се очаква да привлече големи инвеститори от Близкия и Средния Изток, Китай, Русия и други големи пазари.

Хотел „Имарет“ е туристическата гордост на Кавала. Сградата е построена пред 1814 година от Мохамед Али паша като мюсюлманско училище и приют. Днес тя е изключителен архитектурен ансамбъл и един от най-луксозните бутикови хотели на Гърция, в който е запазена оригиналната Отоманска архитектура, съчетана с модерни условия и супер лукс. 

В този хотел ще нощува българският премиер Бойко Борисов и придружаващите го министри.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *