anna kkВ сълзи от радост избухна 20 –годишната състезателка по стрелба Анна Коракаки от Драма, след като спечели златен медал на Олимпиадата в Рио де Жанейро.  Първият човек, с който тя сподели радостта си беше нейният треньор – баща й Тасос Коракакис. „Никога не съм предполагала, че ще стана първата гъркиня спечелила два олимпийски медала в една и съща олимпиада“ – каза пред микрофоните на гръцките медии младата шампионка.

 

Преди златото, което спечели на 25 м .,  Коракаки се класира трета в дисциплината по спорта стрелба с въздушен пистолет на 10 метра и получи бронзов медал. Българската надежда в спортната стрелба Антоанета Бонева остана осма в стрелбата с пистолет на 25 метра.

Цяла Драма празнува медалите на своята съгражданка. Местната община от вчера започна ремонт на спортното стрелбище край града, където тренира Анна с баща си и много местни спортни надежди, след много критики, че въпреки липсата на условия за тренировки и никаква подкрепа от държавата, федерацията и общината, състезателката е донесла 2 олимпийски медала за страната си. Анна Кораки беше посрещната с много цветя и емоции от своите съграждани.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *