На свое заседание областният съвет на БСП – Благоевград подреди листата с кандидатите за народни представители за предстоящите на 11 юли парламентарни избори. Водачът на листата вече е известен и това е проф. Георги Михайлов. На второ място е избран Любен Милев от Благоевград, трето място – Новко Попов от Петрич, пето място – досегашния народен представител от Гоце Делчев Богдан Боцев, на шесто място е Методи Атанасов от Сандански, на седмо – Пламен Ботев от Разлог, на 8-мо Петър Петров от Кресна, на 9-то Димитър Юнчов от Банско, на 10-то Александър Сливков от Струмяни, а на 11-то Христо Паралинов от Сандански. След тях се нареждат още кандидати от Банско, Петрич, Сатовча, Гърмен, Хаджидимово и Гоце Делчев. Няколко места са определени за коалиционни партньори и гражданска квота и ще бъдат попълнени до броени дни.

Изборът и подреждането са направени в съответствие с устава на партията и след проведено тайно гласуване от членовете на областния съвет. Предстои листата да бъде одобрена от Националния съвет на БСП.

По този повод Богдан Боцев написа: „Скъпи приятели, както повечето вас сигурно знаят, подредихме листата на БСП в област Благоевград за предстоящите парламентарни избори и аз отново съм на 5-то място. За мен това е късметлийско число, тъй като ми донесе успех на предишните избори. Вярвам, че това ще стане и сега, защото усещам вашата подкрепа. За мен политиката не е самоцел, но гласуваното доверие и подкрепа са отговорности, които трябва да се отстояват. Мястото в листата няма голямо значение, защото е важна волята на избирателите и тяхната оценка чрез преференциалния вот. Имаме една добра и балансирана листа с голям потенциал. Предстои ни да покажем на хората, защо сме по-добрият избор.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *