Завърши последната мобилност по проект „Не бъди киберзависим. Внимавай!“ в гр. Каракал, Румъния, която се проведе в периода 8 – 12 май, с участието на  девет ученици от 4. Б клас под ръководството на учителите Ваня Тупарова (координатор) и Мария Джалова.

След официалното посрещане на гостите от страна на училището домакин в гр. Каракал участниците посетиха  местна гимназия и кметството. Вторият ден от посещението съвпадна с Деня на Европа – 9 май, като на учениците се удаде чудесната възможност  да отбележат този ден в Сибиу, Трансилвания – столица на културата за 2007 г., заедно с португалските, полските, италианските, румънските и турските си приятели, участващи в проекта.

Последва посещение на Националния музеен комплекс „Астра“, стария град и манастира „Козя“. На третия ден децата и учителите се отправиха към гр. Крайова, където разгледаха Националния театър, университета, ботаническата градина, градския музей на изкуството и се насладиха на красивите сгради на стария град. На следващия ден, след продължително пътуване до гр. Търну Северин, учениците  посетиха интересен музей, аквариум и археологически разкопки на брега на р. Дунав. С голямо удоволстие децата позираха за снимки пред скалата със скулптурата на Децебал, откъдето се разкриват прекрасни пейзажи към Сърбия. В последния, пети ден всички партньори се събраха в училището домакин „Георги Магеру“. Учениците представиха свои стихотворения, посветени на кибертормоза и безопасното поведение в интернет пространството. Те получиха сертификати за участието си в проекта, след което дойде ред на момента на сбогуването, прегръдките и сълзите от раздялата.

За участниците това  бе една прекрасна седмица, изпълнена с приятни дейности, срещи, впечатления и екскурзии.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.