Евдокия Попадинова стана първата българка с шампионска титла на САЩ по футбол. 20-годишната голяма надежда на българския женски футбол триумфира с Рейсърс (Охайо) в националното студентско първенство на Америка по женски футбол. Отборът на Северозападния университет на Охайо, за който блести Попадинова, спечели с 1:0 финала срещу шампионките за 2015 г. от Спринг Арбър (Мичигън).0063

„Национален шампион! Най-добрият начин за завършек на невероятната година от моя живот! Толкова съм щастлива! Обичам ги тези момичета. Няма по-велико чувство от това да си първи в страна като Америка!“ Това написа Евдокия Попадинова във фейсбук след триумфа.

1535

А под отборна снимка с трофея добави: „Няма по-добър начин да приключа колежанската си кариера!“ Националното студентско първенство на САЩ е последното стъпало преди „Мейджър лийг сокър“ – най-силното първенство по женски футбол в света.

Евдокия Попадинова беше избрана за новобранец №1 в първенството – само няколко месеца след пристигането си в тима. Българското момиче заслужи признанието за откритие №1 в шампионата на Америка. В САЩ признаха класата и Евдокия попадна в идеалния отбор на националното студентско първенство на Америка.

През лятото на 2015 г. Евдокия Попадинова стана първата българка, играла в английската Висша лига. Тогава състезателката на Спортика (Благоевград) подписа договор с Бристъл Академи, а след това заигра за Лондон Бийс. През лятото на 2016 г. родената в гр. Хаджидимово Евдокия замина зад океана и заигра за Рейсърс – отбора на Северозападния университет в Охайо, където учи спортен мениджмънт.

Източник: 24 часа

Снимки: Фейсбук

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *