Шофьор, уволнен след трудова злополука, осъди работодателя си. Иван А. от Гоце Делчев ще получи от собственик на хлебозавод в града 8000 лева за претърпени неимущестевни вреди в резултат на инцидент. Ищецът работил на трудов договор в предприятието. На 16 ноември миналата година бил на смяна и трябвало да снабди с хляб няколко търговски обекта в областта.

Мъжът шофирал тежкотоварен камион. На паркинга на бензиностанция в Благоевград трябвало да закачи ремарке за камиона. То било с вдигната щора /задна врата/ и след разтоварването на хляба било напълнено с амбалаж от контрагентите на фирмата. При качването на ремаркето, за да подреди нахвърляния амбалаж и да укрепи касите с колан, щората се затворила сама и се стоварила върху главата на Иван. Шофьорът почувствал силна болка, за момент изпаднал в паника, по главата му се стичала кръв.

Служител на паркинга позвънил на 112. Пристигнал екип на Спешна помощ, който го транспортирал в болницата. Там е установено, че има разкъсно-контузна рана на дясната ушна мида. Пострадалият мъж бил в болничен отпуск 34 дни.

Впоследствие му бил отказан болничен лист, тъй като още от деня на злополуката била пусната заповед за прекратяване на трудовото правоотношение. Ощетеният мъж сигнализирал НОИ, тъй като според него работодателят не осъществил следващите се от трудовото законодателство процедури – не е регистрирана трудовата злополука, не е уведомена Инспекцията по труда. Шофьорът внесъл искова молба и в съда. Районният съд в Гоце Делчев уважи иска на пострадалия работник, решението не подлежи на обжалване.

 

By hronika

2 thoughts on “Шофьор от хлебозавод в Гоце Делчев, уволнен след трудова злополука, осъди работодателя си”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *