Известни са победителите в ученически конкурс за есе върху книгата на професор Михаел Бар-Зоар „Извън хватката на Хитлер“. Конкурсът бе организиран по повод 73 години от спасяването на българските евреи по време на Втората световна война. Негов организатор е Яков Джераси, директор на фондация „Израел – България“, която се занимава с благотворителна, образователна и социална дейност, съпредседател на Израелско-Българския институт, който беше специален гост на мероприятието в гимназията вчера.

Ето и победителите: I място – Елена Папалюгова – 11б клас, II място – Валентина Червенкова – 12б клас и III място – Кристина Балтаджиева от 11г клас.

SXVATKATA NA XITLER

Те впечатлиха журито с оригиналния си подход, познания и творческа интерпретация по избраната тема. Специални поздравления г-н Джераси отправи и към директора на ПМГ „Яне Сандански” Елка Божикова, за високото качество на подготовка на учениците и връчи грамоти както на победителите, така и на всички 19 участници в конкурса.

VALIAI NAGRADA NAGRADA 3YAKOV NAGRADI


Вълнуващо за всички присъстващи бе музикалното изпълнение на Любка Ангелинина и Елиана Ципарова, които изпълниха песента „Хубава си моя горо“.
Директорът на ПМГ, Елка Божикова, поздрави всички участници в конкурса за доброто представяне и им пожела да запазят ентусиазма и желанието си за участие в конкурси и да печелят нови награди.

СНИМКИ: ФЕЙСБУК – ТАНЯ ТРАПОВА

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *