Ловците и рибарите от сдруженията в Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог за поредна година се събраха събор в село Попови ливади в Южен Пирин. Традицията бе спазена и празникът започна с полагане на венци и цветя на лобното място на Яне Сандански и пред паметника на Гоце Делчев. Депутати от региона, кметове на близките общини, полицейски началници и ръководители на районни служби за противопожарна безопасност и защита на населението, директори на ловни стопанства и горски стопанства, представители на ловните дружинки от района и граждани присъстваха на тържествената церемония.

Тази година съборът бе посветен на 105 години организирано ловно движение в градовете Гоце Делчев и Петрич. Председателят на КС на Националния Ловно-рибарски съюз в България, Стойчо Гергьовски приветства събралото се множество и връчи специални възпоменателни плакети на ЛРС „Сокол“ Гоце Делчев и колегите им от Петрич.

За ловните дружинки от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог пяха Ирина Паскалева, Боряна Карпузова, Мария Христова, Крисия Димитрова, Георги Жбантов и Димитър Куршумов в акомпанимента на оркестър „Щуро маке“ с ръководител Здравко Георгиев.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *