На 18 октомври 2022 г., се навършват 110 години от Освобождението на гр. Гоце Делчев /Неврокоп/ от османско робство. Община Гоце Делчев ще отбележи празника със следната програма:

11.00 ч. Полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади

12.00 ч. Полагане на цветя на паметника на Пейо Яворов в Градския парк с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”

12.30 ч. Полагане на цветя на паметниците на Стоян Мълчанков и ген. Константин Жостов – пред клуба на пенсионера, с участието на ученици от ПГ по МСС „Пейо Яворов”

16.00 ч.-17.00 ч. Полагане на венци и цветя на паметниците на ген. Стилян Ковачев, паметната плоча на Пейо Яворов на ул. „Търговска” и паметника на Христо Ботев

17.00 ч.-17.30 ч. Заупокойна молитва и благодарствен молебен в храм „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Гоце Делчев, ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим

17.30 ч.-18.00 ч. Полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев на площад „Гоце Делчев”18.30 ч. Полагане на венци и цветя на паметника на Загиналите във войните на ул. „Ал. Стамболийски“ и тържествена заря.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *