Мария Гудева и Виолета Попова – шестокласнички от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев, спечелилиха първо място с екипен проект, разработен и представен блестящо на Националния есенен турнир по ИТ „Джон Атанасов“ в София.

Проектът на другия екип от същото pyrvo15400905училище – Ивана Ванчева и Йоанна Апостолова, е класиран на седмо място сред 37-те проекта от цялата страна.

Талантливите момичета Виолета Попова, Мария Гудева, както и другите ИТ състезатели от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Гоце Делчев доказаха в състезанието, че обичат предизвикателствата, както и да творят и създават красиви и полезни за малките ученици приложения.

Националният есенен турнир по информационни технологии „Джон Атанасавов“ се организира от Министерството на образованието и науката. Целта е да се стимулира усвояването и използването на компютърните технологии в учебния процес и училищния живот. 

Директорът на училището Людмила Дерменджиева, която е и техен ръководител, поздрави за успеха им талантливите шестокластнички, като им пожела да са живи и здрави и да печелят още много първи места с чест и достойнство в предстоящи местни, регионални и национални състезания.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *