В разгара на две епидемии и с наближаващата дата за конкурси за началници на отделения, част от лекарите от общинската болница в Гоце Делчев настояват за оставка на управителя на здравното заведение д-р Владислав Улевинов. Две разширени заседания на постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет и една извънредна сесия нищят проблема.  14 лекари, от всичките общо 46, сред които и някои сега действащите началници на отделения, за местата на които предстои конкурс, са най-недоволни от управителя д-р Владислав Улевинов, въпреки добрия финансов резултат за болницата в шестте месеца, в които той пое управлението.

Опитите на управителя да направи промени в здравното заведение срещат отпора на част от лекарите.  Според протестиращите лекари, д-р Улевинов  е авторитарен ръководител, създал е хаос, не е умее да ръководи и да комуникира с подчинените си.

От утре по решение на Общинския съвет временна комисия, оглавявана от кмета Владимир Москов и представители на всички  политически групи започва поредица от срещи по отделения за да чуе мнението на всички работещи в болницата, свързани с нейното управление. След обобщение на всички резултати от тези срещи, комисията трябва да излезе със свое становище и Общинският съвет да реши дали да освободи или не управителя д-р Улевинов. Извънредното заседание с тема кой да е управител на общинската болница е насрочено за 19 март. На 26 март е датата на обявените конкурси за началници на отделения, старша сестра и главна сестра.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *