Все повече стават случаите на положителни PCR тестове за наличие на коронавирусна инфекция в областта, в град Гоце Делчев и района. Данните са от РЗИ – Благоевград. Голяма част от жителите на Гоце Делчев пренебрегват противоепидемичните мерки и дори се отнасят с подигравка към хората, които ги спазват. Коренно се променя мнението им обаче след като попаднат в болница или се наложи да останат под карантина.

Разбирането за лична свобода и нарушение на гражданските права, не означава безотговорност към собственото здраве и здравето на околните!

Вечерен  чаc може да бъде въведен за yчениците в община Гоце Делчев като мярка cpещy pазпространението на корона виpycа. Това cъобщи облаcтният yпpавител на Благоевгpад Биcеp Миxайлов cлед заседание на Oблаcтния кризисен щаб, в който участва и здравния министър  пpоф. Костадин Ангелов.

Здравният министър обяви, че има затруднения по отношение на наличието на легла в болницата в Гоце Делчев. „Затова беше взето решение в болницата в Гоце Делчев да бъдат разкрити допълнително 10 легла, които да бъдат ситуирани на територията на вътрешното отделение. При изчерпване на тези нужди, пациенти да бъдат транспортирани в Разлог”, каза още той.

„Проблемът остава персоналът – лекари и сестри, които да се грижат за пациентите в лечебните заведения и по-специално в Гоце Делчев, Сандански и Разлог“.

По думите му има две предложения за решаване на проблема. „Едното е разрешаване на студентите по медицина  да стажуват в тези лечебни заведения и втората възможност е специализантите, които си карат стажовете в столични болници да могат да работят в болницата в Гоце Делчев и да помагат на своите колеги“, посочи той.

Данни за изследвани жители на областта положителни на Корона вирус от РЗИ – Благоевград на 19. 10. 2020 г.

Аврамово – 1
Банско – 1
Благоевград – 34
Брезница – 1
Ваклиново – 1
Гоце Делчев – 15
Железница – 1
Мосомище – 7
Ново Делчево – 1
Ново Лески – 2
Петрич – 3
Сандански – 9
Симитли – 1
Хаджидимово – 2
Черниче – 1
Дъбница – 1
Зелен дол – 1
Копривлен – 2
Крупник – 1
Крушево – 1
Осиково – 1
Разлог – 3
Садово – 1
Церово – 1
Якоруда – 2
Блица – 1
Падеш – 1
Садово – 1

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *