B ПМГ „Яне Сандански“ в гр. Гоце Делчев днес беше представен  Acer Chromebook Spin 11. При използване на IT технологии в образованието, прилагането на Chromebook устройствата не е просто най-новата мода в областта, а те носят концептуална промяна в работата с компютри в клас. Устройството може да се използва за всичко, постижимо чрез приложения от Google Play Store или уеб-приложения (напр. MS Word). По информация на директора на гимназията Елка Божикова Chromebook покрива с лекота 99% от работата в училище, а и извън него. С подобни системи за работа засега разполагат само в ПМГ „Яне Сандански“ и във Варненската математическа гимназия.

«Хромбукът» е преносим компютър, снабден със зарядно устройство и писалка за работа с екрана. Екранът е снабден с множество сензорни точки, които отчитат мигновено силата на натиска и местонахождението на върха на писалката. С 15 хромбука и всичко необходимо към тях, вече ще работят в ПМГ. Ученици, учители и гости, сред които бяха  кметът на Гоце Делчев, присъстваха на първата демонстрация за работа с новата технология и нейните възможности. Новото оборудване е дарение от бивш възпитаник на гимназията, уточни директорът Божикова.

By hronika

2 thoughts on “15 хромбук устройства от днес са на разположение на ученици и преподаватели в ПМГ „Яне Сандански“ в град Гоце Делчев, най-новата технология е дарение от бивш възпитаник на училището”
  1. Няма ли кой да им подари по една копачка и на полето да работят, а не да се шляят по улиците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *