Със засаждането на 695 000 фиданки на площ от 1500 декара приключи пролетната кампания, съобщиха от Югозападното дmore_1_bържавно предприятие. Залесяването се проведе в 20 териториални поделения на предприятието в областите Благоевград, Кюстендил, София град и Софийска.
Над 70% от създадените нови гори са предимно неотложни залесявания, насочени към възстановяване на терени, освободени след пожар и други вредни природни въздействия. По-големи залесявания на площ над 100 дка са извършени на територията на държавните ловни стопанства „Осогово” – Кюстендил и „Дикчан” – с. Сатовча и в държавните горски стопанства в Гоце Делчев, Гърмен, Елешница, Места, Пирдоп и София. През есента ще бъдат залесени още 320 дка с тополови култури.
Извършено е и предвиденото пролетно попълване на новосъздадени горски култури на площ от 286 декара.

Общо 1 730 души се включиха в 25 съвместни инициативи за залесяване с доброволен труд на територията на Югозападното държавно предприятие. В рамките на доброволческите кампании са засадени 21 000 фиданки, предоставени безвъзмездно от ЮЗДП, на площ от 82 дка.
Допълнително предприятието дари още 2 270 дръвчета за залесяване с екологична цел на детски градини, училища, читалища, болници и манастири. Мероприятията са проведени съвместно с териториалните поделения, уточняват от Югозападното държавно предприятие.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *