160 годишен юбилей отбелязва училището в град Хаджидимово. По данни на музея на образованието в Габрово, това е най-старото училище в региона на Гоце Делчев и дори в Югозападна България. Цяла седмица продължиха празничните прояви. Директорът Марияна Боянина и екипът й, с решение на учителски съвет връчиха почетни грамоти на всички директори, оглавявали в дългата му история учебното заведение, както и на изявени учители.

Впечатляващ спектакъл по творби на Никола Вапцаров, който е и патрон на училището бяха подготвили ученци и техните преподаватели. Награди получиха и най-талантливите деца в училището. Лично популярният фолклорен изпълнител Иван Дяков, който е завършил същото училище поздрави учители, ученици, гости и родители на празничния концерт. Вълнуващ поздравителен адрес до родното си училище изпрати и еврокомисарят Мария Габриел. Училището се гордее и с актрисата Ивана Папазова, която е част от трупата на пловдивския драматичен театър.

Само преди месец тук беше открита спортна зала, припомни директорът Марияна Боянина, доволна, че освен тази придобивка децата вече имат и собствена училищна столова, конферентна зала и две зали за игра. Следващата задача, която предстои след тържествата е да бъдат осигурени средства за ограда на училищния двор, която да осигури по-спокоен учебен процес, каза още училищния директор.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *