160 абитуриенти получиха своите дипломи за завършено средно образование днес на официална церемония в НПГ „Димитър Талев“. Плакет на Община Гоце Делчев на 14 от тях, завършващи с пълно отличие връчи кметът Владимир Москов.

Директорът на училището Мария Георгиева се обърна към учениците с много емоция и от сърце:

Уважаеми родители, учители, зрелостници, ученици, гости!

Денят е много специален за всички нас, защото Випуск 2019 на Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ ще получи своите дипломи за завършено средно образование и за професионална квалификация . Емоциите, които ни владеят са противоречиви – от една страна, болка от раздялата, а от друга страна, огромно нетърпение, и жажда, и любопитство за срещата с Големия Живот.
Мили млади хора, всеки един от Вас си спомня първия учебен ден в нашето училище – вълнуващ, изпълнен с много надежди, желания, мечти. Смятам, че именно тук, сте срещнали най-добрите си приятели, израствали сте пред погледа и с помощта на Вашите учители, разгадавали сте много мистерии в различните научни области, давали сте свобода на въображението, на фантазията си. И в същото това време през годините в гимназията сте покорявали много върхове със знанията и уменията си –участия и награди в общински и национални състезания, високи постижения в различни конкурси. Бяхте много активни и в извънкласната дейност – проявявахте се като неповторими актьори в училищни театрални постановки, в коледни тържества, в общински мероприятия.
Встъпвате в живота като зрели, самостоятелни хора, които ще бъдат орисани да избират, да вземат решения, да имат цели и да постигат своите върхове. Със сигурност ще продължите да надграждате знанията си – дали ще се учите от живота, или от университета, или и от двете страни – няма съмнение, че ще се развивате. Важното е, че основата е стабилна, затова граденото ще бъде здраво и устойчиво.
Аз се радвам, че избрахте Неврокопската професионална гимназия за ваше училище и споделихме заедно прекрасни и горди години. И съм сигурна, че занапред ще се уверявате в ползите на това – да си бил възпитаник на НПГ. Защото тук изградихте целеустременост и амбиция, критично мислене и креативност, отговорност и достойнство. Вложете всичко това в своето бъдеще и признанията няма да закъснеят.
Уважаеми родители, честита зрелост на Вашите деца! Благодарим Ви, че избрахте нашето училище, в което децата Ви постигаха успехи в различни научни области, научиха се да бъдат верни приятели, да обичат истински и да вярват, че могат да осъществят мечтите си.
Благодарим Ви, родители, за съпричастността, за търпението, за доверието!
Скъпи зрелостници, този паметен ден върви към своята кулминация, неусетно времето минава минута след минута, час след час и неумолимо лети напред, към бъдещето, тъй желано от всички Вас! Никой от Вас няма да забрави нашата гимназия, защото тя има специално място в сърцето му и ние винаги ще Ви очакваме – успели, радостни, щастливи.
Поемете по пътя на доброто, на истината, на човечността, на съзиданието, на творчеството и ще достигнете, и ще покорите високи върхове като икономисти, ИТ специалисти, лекари, инженери, фармацевти, адвокати, учители и още, и още…
Аз се надявам пътят ви занапред да бъде благодатен; да изобилства от добро!
Вярвам, че вие ще бъдете новатори, които ще променят бъдещето!
И с обич ви казвам: На добър час и успехи!

Честито дипломиране!

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *