Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, се срещна днес с част от учениците, участващи в туристическия клуб „Пирински стражи“ при Трето ОУ „Братя Миладинови“ гр. Гоце Делчев, които успешно изминаха пътя на Ботевата чета.

 

71-ят поход започнал от Козлодуй и завърши на връх Околчица, над Враца. В петте дни на пешеходната традиционна инициатива малките участници от Гоце Делчев са се справили успешно с изминатите над 120 км.

Учениците връчиха на кмета Владимир Москов подаръци и благодариха за помощта на общинското ръководство при осъществяване на участието им в това вълнуващо приключение. На свой ред, кметът Владимир Москов им благодари за участието и достойното представяне, за активността им в такива патриотични инициативи и им подари книгата на Красимир Узунов „Каймак-Чалан“.

На срещата присъства и председателят на Общински съвет – Гоце Делчев Ангел Гераксиев. Двамата с кмета на общината бяха категорични, че по всякакъв начин ще подкрепят такива инициативи, които освен, че възпитават учениците в родолюбие и любов към българската история, изграждат техните характери, каляват ги, и развиват у тях желанието да бъдат активни туристи, които да опознават красотите на Родината ни.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *