Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ГЕРБ Димитър Гамишев. Причината е, че депутатът Гамишев от Гоце Делчев, е подсъдим заради причиняване смъртта на пешеходец при шофиране с превишена скорост. Той обаче е придобил имунитет, след като на последните парламентарните избори беше избран за депутат. 

Срещу Димитър Гамишев тече дело за това, че на 27 ноември 2014 година причини катастрофа в село Копривлен. С автомобила си „Хюндай Санта Фе“ той блъсна пресичащ пътното платно пешеходец и причини смъртта на човека. На съдебно заседание, проведено на 15-и май тази година адвокатът му е представил удостоверение, че Димитър Гамишев е избран за народен представител.

Съдът в Благоевград е прекратил наказателното производство и го е изпратил на Софийски градски съд, тъй като се касае за престъпление от общ характер, извършено от лице с имунитет. 

Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев доброволно ще се откаже от имунитета си, който беше поискан от Сотир Цацаров, съобщиха от пресцентъра на партията. Очаква се Гамишев да внесе утре заявление до ръководството на Народното събрание, с което да изрази съгласие за снемане не депутатския му имунитет.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *