Залата на Дома на културата в Гоце Делчев се оказа тясна да събере зрителите, дошли да видят и чуят изпълненията на талантливите деца във финалния концерт на инициативата “ГрадЪ търси талант – Презареждане”, организиран от Ученическия парламент на НПГ „Димитър Талев“.

В концерта се включиха таланти не само от община Гоце Делчев, но и от много съседни общини. Участниците се изявиха като танцьори, музиканти и актьори, както и в областта на модерния бийтбокс. Специални гости на мероприятието бяха Галена Велева, председател на Обществения съвет на НПГ „Димитър Талев“, кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, спонсори на мероприятието, както и много ученици и родители от общините Гоце Делчев, Гърмен и Сатовча.

 

Журито в състав: Василка Кирева – филолог и заместник-директор по учебна дейност в НПГ „Димитър Талев“, инж. Румен Шарланджиев – музикант и поет, художникът Николай Маринов, отличи с  награда – “Любимец на журито”, Фатме Кальор от СУ „Св. св. Кирил и Методий“- с. Брезница.

В много силна конкуренция наградата “Любимец на публиката” грабнаха танцьорите от „Електрик денс“ – от НПГ „Димитър Талев“. За първи път специална награда бе връчена и от Община Гоце Делчев – която е постоянен спонсор на събитието. Тя бе връчена на харизматичната Есил Вранчева от с. Дебрен.

 

Близо 20 бяха соловите изпълнители на музика и песни от различни жанрове, ансамблови танцови групи, имитатори и театрални изпълнители, съпроводени с бурни аплодисменти от залата.

„Снощният финален концерт на „ГрадЪ Търси Талант – Презареждане“ по посещаемост можеше да се сравни с концертите на „Шоуто на Слави“. Каузата на конкурса е да дадем шанс на младите хора и да докажем, че в нашия район има много таланти“, заявиха от Ученическия парламент с обещанието, че инициативата им ще продължи с търсенето и даването на възможност на всички талантливи млади хора от целия Гоцеделчевски регион.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *