21 231 071 лв. е бюджетът на община Гоце Делчев за тази година. Близо половината от тази сума е от местни приходи, уточни финансовият директор Йорданка Ендрева, като точpari-lihviното число е 9 437 000 лв, а останалите са държавна субсидия. Параметрите в основния финансов документ на общината се запазват в общи линии, като с 10 % се повишава издръжката на детските градини и Домашния патронаж.

С 20 хиляди лева по-скъпо ще е озеленяването, заради охраната и поддържането на парк Панорама, чието обновяване ще завърши през месец април. Предвиден е и разход за честване на 150 годишнина от създаването на читалище „Просвета”, който юбилей е през тази година. Двойно е увеличен и фондът за издръжка на лекари специализанти, които остават да работят в общинската болница. Годишна вноска в размер на 2594 лв. трябва да задели общината за членство във ВиК асоциацията, която ще действа на територията на цялата област.

Бюджетът беше приет на заседание на Общинския съвет в понеделник, като общинските съветници от ГЕРБ Костадинка Богданова, Атанас Чурков и независимият Димитър Хардалиев, се въздържаха да гласуват.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *