Людмила Фончева от 8 клас на НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев е поканена в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България, организиран съвместно с ЦЕРН от физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания на БАН по проект OSOS (Отворени училища  за отворено общество по европейската програма за научни изследвания „Хоризонт 2020“.

В конкурса за място в класа Людмила се състезава с ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, като написа мотивационно есе на английски език, придружено с препоръка от преподавателя си по физика Славена Рускова и с ментор по английски език Катерина Зафирова.

Людмила Фончева е единствена от област Благоевград, която успя да получи покана и заедно с останалите ученици и техните ръководители във финалния кръг на международния конкурс PARTICLES4U. Българските учени от Международната организация  за ядрени изследвания в Швейцария подаряват виртуална визита на 26 март от 14.00 часа за успешното им представяне.

„Поздравявам Людмила Фончева и преподавателките й Славена Рускова и Катерина Зафирова за ентусиазма, познанията и креативността им и им пожелавам да достигнат големи постижения в науката“ – каза директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева. 

 

Тази новина има 2 коментара

  1. Анонимен Reply

    Bravo Lyudmilka,prodaljavay kam visoki varhove!

  2. Анонимен Reply

    Браво Люси! Само така!

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.