Людмила Фончева от 8 клас на НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев е поканена в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България, организиран съвместно с ЦЕРН от физическия факултет на Софийския университет и Института за ядрени изследвания на БАН по проект OSOS (Отворени училища  за отворено общество по европейската програма за научни изследвания „Хоризонт 2020“.

В конкурса за място в класа Людмила се състезава с ученици на възраст от 15 до 19 години от цялата страна, като написа мотивационно есе на английски език, придружено с препоръка от преподавателя си по физика Славена Рускова и с ментор по английски език Катерина Зафирова.

Людмила Фончева е единствена от област Благоевград, която успя да получи покана и заедно с останалите ученици и техните ръководители във финалния кръг на международния конкурс PARTICLES4U. Българските учени от Международната организация  за ядрени изследвания в Швейцария подаряват виртуална визита на 26 март от 14.00 часа за успешното им представяне.

„Поздравявам Людмила Фончева и преподавателките й Славена Рускова и Катерина Зафирова за ентусиазма, познанията и креативността им и им пожелавам да достигнат големи постижения в науката“ – каза директорът на НПГ „Димитър Талев“ Мария Георгиева. 

 

By hronika

2 thoughts on “Людмила Фончева от НПГ „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев е поканена в първия международен майсторски клас на ЦЕРН в България”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *