Пътуващото студио на БНТ 2 започна обиколка в Благоевградска област. Форматът е част от проекта на БНТ „Парламентът на Европа 2025“. В продължение на седмица информационният микробус ще посети 13 градове и села в областта.

Целта на пътуващата информационна кампания е да даде възможност на жителите на тези населени места да научат повече за работата и приоритетите на Европейския парламент. В подвижното студио се излъчват видеоматериали за структурата и дейността му, както и за конкретните политики, свързани с България. Местните хора имат възможност да изразят пред камерите своята гледна точка за бъдещето на Европа и да зададат въпросите си към българските евродепутати.
Първите градове, в които спря Пътуващото студио, бяха Банско и Гоце Делчев. Това се случи вчера.  Изключително активни пред телевизионните камери бяха посланиците на ЕС от НПГ „Димитър Талев“ и групата млади хора от ПМГ „Яне Сандански“, която предния ден се завърна от Страсбург, а така също и представителите на Професионалната гимназия по селско стопанство.

 

 

 

 

Днес екипът телевизионери е в село Рибново. 

Младите хора от това българско село знаят много за ЕС. Зрелостници от местното училище проявиха интерес към програмата Еразъм.

Земеделци от селото отправиха своите въпроси към българските евродепутати за развитието на алтернативите в сектора. Споделиха, че тютюнопроизводството замира и търсят работа в европейските страни.

Обиколката в региона ще завърши на 22 април в Благоевград, където ще бъдат и евродепутатите Андрей Новаков и Момчил Неков. Те ще се срещнат със студенти, с които ще разговарят за перспективите пред младите хора и възможностите за обучение и професионална реализация в Европейския съюз.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.