Празник на всички българи, единственият, около който няма спорове. В Гоце Делчев е най-тържествениятMANIFESTACIA ден от годината. Традицията никога не е била прекъсвана. Някога ходехме на манифестация, днес отиваме на шествие. Както и да го наричаме – празникът е вълнуващ. Празник на духа и самочувствието ни, днес малко с помръкнал блясък. Изтрийте лоши мисли днес. Днес празнуваме. Утре пак ще решаваме еджедневните проблеми.
Преди да започне празничното шествие, във всяко от училищата ще се проведат тържества. Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов ще присъства на тържеството в Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев”. Председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев и заместник – кметът Валери Сарандев ще присъстват на тържеството в ПМГ „Яне Сандански”.
В 11.00 часа от централния площад „Гоце Делчев” ще започне празничното шествие, в което ще участват всички учебни заведения в града, както и випуските на гимназиите от различни години. Шествието ще бъде водено от Неврокопския митрополит Серафим. В него по традиция ще участват кметът на общината, заместник – кметовете, председателят на Общинския съвет и народни представители от Гоце Делчев. Тази година специален гост ще бъде кметът на съседния гръцки град Като Неврокопи.
Представителният военен оркестър на сухопътни войски ще поведе колоните. Ученици, учители и випускници ще преминат през шпалир от поздравяващи ги неврокопчани по улица „Търговска” до площад „Македония” пред Дома на културата. Там, в 11.30 часа изявени учители и ученици, които ще получат отличия от кмета Владимир Москов.
Празничната програма ще продължи на площад „Македония” с концерт на група „Ice Cream”.
От тази вечер започват и абитуриентските балове!

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *