Община Гоце Делчев за поредна година ще се включи в кампанията на БТВ-Медия Груп „Да изчистим България заедно“. Тази година тя ще се проведе на 14.09.2019 г. /събота/.

Целта на кампанията е събиране на възможно най-голямо количество отпадъци, които замърсяват природата и транспортирането им до Регионалното депо за неопасни отпадъци, както и мотивиране на голям брой хора за участие в акции за почистване

Община Гоце Делчев, подкрепя инициативата и ще подсигури на всички участници в кампанията по почистването на града полиетиленови торби и ръкавици, които може да получите всеки ден от 08:00ч. до 12:00ч., от домакина на община Гоце Делчев.

По населени места можете да се обръщате към Кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.

   От Община Гоце Делчев призовават тези, които подкрепят инициативата и се включат в почистването, да спазят някои основни правила:

  • Всички събрани битови отпадъци изхвърляйте в съдовете за смет, а когато се запълнят ги събирайте в чували, които поставяйте на удобно за извозване място.
  • Кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно – Общината трябва да бъде уведомена предварително, където това се налага. Клоните да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

 

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните отпадъци, като при необходимост е нужно да се позвъни на телефон 0888 006 080.

Ръководителите на предприятия, учреждения и фирми също биха могли да направят необходимата организация и да включат своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите територии около своите офиси и сгради.

Призовават се домоуправителите в жилищните блокове също да се обърнат към своите съседи и да излязат да почистят около блоковете си, както и да оформят зелените пространства около тях.

От Община Гоце Делчев искрено се надяват, че повече хора ще вземат участие в кампанията „Да изчистим България заедно“ 2019 г., защото грижата за околната среда и чистотата на населеното място, в което живеем, е отговорност на всеки един от нас.

 

By hronika

One thought on “Гоце Делчев се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември”
  1. Защо е избрана тази дата за кампанията? На 14 септември се отбелязва църковния празник „Въздвижение на Светия кръст Господен“ – той е един от четирите дни в годината, в който според Православната църква се извършва поклонение.
    На този ден не се работи, а се ходи на църква.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *