Родителите в Гоце Делчев отново имат възможност да посещават училището за родители, наречено Работилници за родители „Да пораснем заедно” по програмата на Уницеф за ранното детско развитие. Този курс се провежда вече осем години в община Гоце Делчев в партньорство с Читалище „Просвета – 1865” и Уницеф и е насочен към подкрепа на родителите на най-малките деца – от 0 до 4-5 годинки.

Идеята е да се подкрепят родителите в мисията им да да предпазват децата от опасностите на съвремието ни и да ги подготвят за детската градина, училището и за живота. Всички знаем, че първите 7 години са най-важни, но все повече изследвания доказват, че първите 3 са още по-важни. Тази година курсът се финансира с подкрепата на ЛИДЛ.

Очаква се първата среща с новите участници да се проведе на 30.09.2019г. /понеделник/ от 17,30 ч. в залата на Община Гоце Делчев. Всяка от 14-те работилници продължава около 100 мин., провежда се веднъж седмично и включва много интересни презентации, филми, дискусии и игри. Участието в работилниците е напълно безплатно и доброволно. Местата са ограничени до запълване на групата с 20 родители, добре дошли са и мотивирани баби и дядовци! Желаещите могат да се обръщат за въпроси и записване на телефоните на двете водещи на работилниците – психолозите Ани Вълева /тел. 0877382227/ и Нели Ангушева /тел. 0899153307/.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.