Тя е млада, изключително енергична и позитивна, преценява себе си като човек, който винаги успява. Казва се Екатерина Проданова, идва със семейството си от Варна, вече живее в Гоце Делчев и е открила три магазина. Не разчита на държавата, не мрънка, а крои нови планове да развива още бизнеса си и да утвърждава марката си.

Защо избрахте да се преместите да живеете в Гоце Делчев?

Това беше любов от пръв поглед. От първия миг почувствах невероятно усещане на спокойствие и хармония. Живея във Варна и ежедневието ми е доста по-динамично. Тук обаче намерих абсолютно всички условия за да се чувствам спокойна и едновременно да не ми липсва нищо. Градът е развит, гостоприемен и толкова слънчев! Хората са прекрасни, наистина. Имам много приятели.

Не е ли голям риска да инвестирате в малък град?

Рискът да се провалиш винаги съществува, но аз съм човек, който винаги успява. Решихме да открием модерни и приветливи магазини, в които клиентът се чувства обгрижен, доволен и усмихнат от посещението при нас. Обслужването ни е на ниво. Продавачките са позитивни, компетентни и приветливи. Следя за това ежедневно, защото отношението и професионализма в търговията са особено важни.

Какви са проблемите за хората, които се занимават с малък бизнес и имате ли идея за тяхното решаване?

Хората от малкия бизнес не са конкурентно способни. Те трябва обезателно да израстват и постоянно да търсят нови форми на развитие. Изисква се аналитична мисъл. Изберете големия, изморителен и рисков бизнес! Само той е реален и печеливш, а големите победи са още по -приятни от малките. Клиентите винаги избират най-силните. Започнах бизнеса си в родния ми град Тервел преди 8 години. Сега магазините ни са позиционирани в осем общини и няма спиране. Следващите ми проекти са свързани с навлизане на гръцкия пазар. Това  наричам амбиция , страст към работата и отговорност към името на марката.

Разчитате ли на помощ от държавата, за да преодолеете последиците от кризата с корона вируса?

Не разчитам на помощ от държавата. Разчитам на себе си, на семейството и на Бог. Останалото е опит.

Вие имате магазини за дрехи, имате ли наблюдения какво предпочитат да купуват хората в региона?

Хората в Гоце Делчев са хора със собствен стил и добри възможности. Избират ефектни, качествени и скъпи модели. Хората с по-ограничени средства също са внимателни към дрехите, които избират и купуват. Наблюденията ми са, че местните хора се впечатляват трудно, а ние обичаме да впечатляваме.

Магазините Ви са за дрехи втора употреба. Увеличават ли се клиентите Ви или намаляват?

Всичките ни магазини от веригата са за дрехи втора употреба и аутлет. Клиентите ни се увеличават, защото постоянно ги предизвикваме с ниски цени, нови артикули и подобрения.

By hronika

3 thoughts on “Една млада жена, влюбена в Гоце Делчев, която не се оплаква, не разчита на държавата и развива бизнеса си”
  1. Точно и ясно това е един много труден бизнес да може да накараш да влезнат в магазина хората и да видят качесвената стока а Катето го може Успех в

  2. Адмирации за тази дама! Познавам я лично. И нея и майка й. Стилни дами, неспиращи пред нищо за да угодят на клиента. Мога да ръся още суперлативи с риск да стана банална. Но те са неповторими в отношенията с клиента, удовлетворяване на прищевките му и по-зле това им доставя като, че ли огромно удоволствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *