Кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов, председателят на Общински съвет Димитър Балтаджиев, заместник кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, общинските съветници Ведат Хюсеин и Сайди Чолак, директори на детските градини в общината, родители и много гости, днес присъстваха на официалното откриване на детска градина „Звездичка“ в село Буково. Новата модерна сграда е построена със средства от държавния и общински бюджет, като в нея се обучават и възпитават близо 40 деца от три до шест години. Детската градина е дългогодишна мечта на жителите на селото.

С поръчение в уютната и модерна градина да работят с удоволствие и да се грижат за обучението и възпитанието на добри и отзивчиви хора се обърна кметът Москов към директора на детската градина Стефка Хюсеин и екипа й. Имамът на селото благослови децата и всички работещи в детската градина, която е нова и желана придобивка за младите хора в селото и всички негови жители. На тържеството присъстваха и собствениците на фирмата изградила детската градина Сухат и Кадри Мехрем. С голямо желание и радост малчуганите поздравиха всички гости с вълнуваща програма.

С изграждането на детската градина, спортната площадка и обновяването на училището в Буково се оформя един общ комплекс, в който децата от селата могат  да се учат, спортуват и да се забавляват.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *