300 малки ученици утре за първи път ще прекрачат прага в школата на гр. Гоце Делчев и общината. Учителите ще посрещнат в класните стаи на Първо ОУ три паралелки първокласници, във Второ ОУ – четири паралелки, в Трето ОУ – две паралелки. Две паралелки са и децата в I клас и в училището на с. Брезница.

В напълно обновена сграда започват учебната 2020/ 2021 година ученици и учители от Второ ОУ. В напълно преобразена образователна среда ще учат младите хора и в ПМГ „Яне Сандански“. С красива и модерна база започват новата учебна година и в другите две гимназии в града – НПГ „Димитър Талев“ и ПГ по МСС „П. К. Яворов“.

Шо информация на директорите във всяко училище са взети строги противоепидемични мерки срещу ковид заразата, като са изпълнени разпореждания на РЗИ и МОН за дезинфекция, различни входове и междучасия, маски на закрито и пр.

Дарителят Георги Станев, който е свързан по майчина линия с град Гоце Делчев, ще зарадва в първия учебен ден, децата от 3 и 4 клас на материално затруднени семейства, със 112 комплекта тетрадки.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *