Заедно с новоизбраните си колеги, 11 -те народни представители от 1 МИР – Благоевград днес положиха клетва. Зад банките в парламентарната група на ГЕРБ- СДС седнаха Стефан Апостолов, Александър Мацурев, Георги Динев и Стоян Стоев. В групата на  Има такъв народ Илко Стоянов и Георги Попов, на БСП – Георги Михайлов Богдан Боцев, на ДПС – Халил Летифов и Елхан Кълков и на  Демократична България  – Иван Димитров.

Първото заседание бе ръководено от най-възрастния депутат – икономическия анализатор Мика Зайкова. Без гласовете на ГЕРБ – СДС, народните представители от всички други политически сили избраха за председател на НС юристката от Има такъв народ Ива Митева. От 2000 г. те е назначена в Народното събрание и е преминала през всички стъпала в парламентарната администрация,  Митева познава в детайли работата на парламента,  участвала е в писането на всички парламентарни правилници в последните мандати и е наясно с процедурите в работата.

Писмо на премиера Бойко Борисов, с което подава оставката на кабинета, беше депозирано днес до председателя на Народното събрание чрез деловодствата на двете институции.

В съответствие с Конституцията ръководеното от премиера Борисов правителство ще продължи да изпълнява функциите си до избирането на нов Министерски съвет и ще осъществи приемственост в управлението.

В обръщението си към депутатите президентът Румен Радев обяви, че от 19 април започва консултации за съставяне на ново правителство.

Народният представител от Гоце Делчев Богдан Боцев, който започва втори мандат публикува клетвения си лист.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *