На 19 март 2022 г. Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ ще бъде домакин на най-престижната проява на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България – Национално състезание по английски език. То ще се проведе в сградите на ПМГ „Яне Сандански“ и Второ основно училище „Гоце Делчев“.

Асоциацията е създадена от издателство КЛЕТ България, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език.

Днес в Асоциацията членуват 149 училища от цялата страната и интересът към нея непрекъснато нараства.

През годините състезанието се утвърди като едно от най – мащабните състезания по английски език, провеждано в България.

Тази година 800 млади хора в различни възрастови групи от 1 до 12 клас от цялата страна са успели да стигнат до националния кръг на състезанието сред тях са и 10 ученици от ПМГ „Яне Сандански“ и НПГ „Димитър Талев“ от града домакин.

За състезанието от днес в град Гоце Делчев започнаха да пристигат ученици, родители и учители от цялата страна. В тази връзка от общинската админисртрация се обърнаха към водачите на МПС да избягват паркирането и движението в центъра на града и по улиците около ПМГ „Яне Сандански“ и Второ ОУ „Гоце Делчев“ във времето от 10.00 до 14.00 часа.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *