Започна подготовката на терен за първото издание на Ирин Пирин – Съборът на Югозапада, който ще се проведе в петък, събота и неделя край Разлог. Днес беше издигнат пилон, колкото 10-етажна сграда, на който специално за събора ще се развее 35-метров трикольор.

Пилонът представлява 40-метрова конструкция от бетон и метал, изградена специално за събитието от Фондация „НаследсPILONтво в бъдещето“. Фундаментът и арматурата, заедно с металния пилон тежат   близо 70 тона. Самият пилон се състои от три части с общо тегло 6 тона, като днес бяха монтирани две от тях и утре ще се издигне третата част със самото знаме. Изграждането на пилона започна в 10 часа сутринта и продължи няколко часа, като за монтирането му беше ангажиран и специален кран.   

Националният флаг, който ще се развее на събора Ирин Пирин ще бъде най-голямото знаме на пилон в България и ще остане като подарък от Фондация „Наследство в бъдещето“ за  Община Разлог. Внушителното българско знаме ще се развее в сърцето на Пирин като символ на обединение и родолюбие.

Фондация „Наследство в бъдещето“ държи първи позиции за най голямо знаме на Рожен 5400 кв. м. и за най-голямо занме на пилон, което ще бъде на събора Ирин Пирин.

Ирин Пирин–Съборът на Югозапада се организира от Фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство с Община Разлог и ще представи фолклора и традициите, вдъхновени от духа на Югозападна България. В дните на събитието ще се проведе и Национален фолклорен фестивал „Разлога”, в който ще участват хиляди изпълнители и  четвърто издание на фестивала на българското хоро „На армане с тъпане”.  Край Разлог ще има кулинарни зони с традиционни за региона ястия, детска творителница, музейни експозиции, алея на занаятите, състезания с коне-тежковози, народни веселби и вечерни концерти с най-добрите народни изпълнители от Пирин и Рила. Съборът ще се състои на площ от 100 дка. и организаторите очакват над 100 000 посетители.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *