Новата учебна година на територията на всички учебни заведения в община Гоце Делчев днес започна нормално в условията на извънредна епидемиологична обстановка. На първия учебен ден в училищата на територията на община Гоце Делчев влязоха над 4000 ученика и 400 учители.

Първокласниците, които влязоха за първи път в класните стаи на учебните заведения в общината са 300 на брой. Учителите посрещнаха в класните стаи на Първо ОУ „СВ. Св. Кирил и Методий“ три паралелки първокласници, във Второ ОУ „Гоце Делчев“ – четири паралелки, в Трето ОУ „Братя Миладинови“ – две паралелки. Две паралелки са и децата в първи клас в училището в село Брезница.

В навечерието на 15-ти септември, Сдружение „Пиши и мечтай“ направи дарение от комплекти с тетрадки на 112 ученици от 3 и 4 клас от материално затруднени семейства от община Гоце Делчев.

По повод началото на новата 2020/2021 година, кметът на община Гоце Делчев отправи поздрав към директорите и колективите на всички учебни заведения. В него се казва:

„Приемете моите сърдечни поздрави и най-добри пожелания по повод началото на новата учебна година! Със сигурност началото на 2020/2021 е различно, защото за първи път училищните дворове не са изпълнени с развълнувани ученици, учители и родители. Пандемията ни накара да бъдем по-предпазливи, но и по-отговорни към себе си и околните. Затова, въпреки новите предизвикателства и малко по-различната организация в учебните заведения, нека си пожелаем да бъде успешна, спорна и ползотворна новата учебна година! Да бъде изпълнена с много поводи за радост и гордост!

Скъпи учители, приемете моята благодарност за Вашия труд и професионализъм с които изграждате успешни млади хора – бъдещето на община Гоце Делчев и държавата ни. Вие доказахте, че имате уменията, силите и мотивацията да се справите с всякакви предизвикателства! Бъдете все така всеотдайни професионалисти в своето  призвание!

Скъпи ученици, бъдете здрави, любознателни, амбициозни и отговорни! Предстои ви една малко по-различна учебна година в условията на световна пандемия, но вярвам, че за всеки един от вас тя може да бъде успешна, изпълнена с нови знания, приятелства и възможности!“

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *