50 години любов – златни сватби в Гоце Делчев

Своите златни сватби празнуваха семейни двойки от Гоце Делчев, преминали „през огън и вода“, съхранили любов, грижи и взаимни чувства цели петдесет години, че дори и повече. По традиция местната организация на БЧК събра златните двойки на мило тържество.

Тази година в центъра на вниманието бяха Снежана и Георги Дерменджиеви, Сийка и Кръстьо Тунчеви, Веска и Георги Желязкови, Лиляна и Стоян Русеви, Величка и Георги Мавродиеви, Василка и Иван Шутакови, Елка и Йордан Пейчеви, Бойка и Иван Спириеви, Стоичка и Стоян Стаменови, Цветанка и Димитър Хаджиеви, Стоянка и Костадин Сахлийски, Елза и Никола Петкови, Венци и Иван Гюрджилови, Виолета и Малин Шарланджиеви, Мария и Иван Аврамови, Виолета и Иван Халачеви, Дурдан и Аки Нафузчиеви и двойката с най-дълъг съвместен живот – цели 62 години – Любка и Иван Механджиеви.

С искрени и много мили пожелания за здраве и дълъг живот към семейните двойки  се обърна народният представител Богдан Боцев. С много вълнение възрастните хора приеха поздравителните адреси, поднесени им от кмета на Община Гоце Делчев Владимир Москов и председателя на БЧК – Гоце Делчев д-р Донка Кочева. Младите активисти на БЧК от Първо ОУ и техният ръководител Илия Динев, заедно с талантливи деца от училището и танцова формация „Неврокопчанки“ с ръководител Костадин Гьоргов, бяха подготвили много изненади за златните двойки.

Златната сватба продължи до късно вечерта с много спомени, музика, танци и наздравици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *