28 845 жители на Гоце Делчев и общината би трябвало днес да отидат до урните, за да изберат своя народен представител. Общо 43 са секциите, като една от тях е мобилна за гласуване на хора със затруднения в придвижването.

При дежурния служител в Паспортната служба днес в изборния ден е спокойно, но в изминалата цяла седмица тук имаше опашки. Жители на околните села, които живеят в съседна Турция, използваха организираните безплатни пътувания да си свършат и лична работа, като подновят българските си документи за самоличност. Тази услуга бе добре организирана и до три-четири дни ставаше получаването им.

До деня на изборите са издадени и десетина удостоверения за гласуване заради загубени или лични карти с изтекъл срок. Почти във всяко мюсюлманско село в региона има гости от съседна Турция, които ще използват правото си на глас като български граждани.

Иначе изборният ден започна нормално без липси в съставите на СИК. Към десет часа 1150 жители на Гоце Делчев и 912 – на селата в общината са избрали по-ранен час да отидат до урните, което сочи 7.15 % избирателна активност.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *