75% от педагогическите специалисти в Гоце Делчев и общината са заявили готовност да се ваксинират. Това сочи проучване на регионалния инспекторат по образование – Благоевград. Чувствително по-нсък е броят на ваксинираните учители. Според изискванията за противоепидемичните мерки, тези учители, които ще работят в присъствена среда с учениците си, би трябвало да си правят два пъти седмично тестове за COVID – 19.

Засега училищата на територията на община Гоце Делчев няма да преминават на обучение в електронна среда. 14- дневната заболеваемост в общината, обобщена от РЗИ – Благоевград е 372 на 100 000 население.

За изминалото денонощие в България са регистрирани 5 643 нови случая на COVID-19, от които 86,99% са при неваксинирани хора. Броят им намалява с 1 173 спрямо предходния ден, когато беше достигнат рекорд от началото на пандемията в страната. На седмична база обаче са с 1 121 повече. Това показват данните на Единния информационен портал. За област Благоевград числото на новозаразените е 248.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *