С много участници и при изключителен интерес протече информационният ден на Местната инициативна група (МИГ), свързан с началото на изработване на местна стратегия за развитие в общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Представители на местния бизнес, кооперации, земеделски стопани, НПО, общински съветници, кметове и читалища заявиха своя интерес да се включат в разработване на стратегията, която е свързана с доброто управление и развитие на района. Тя трябва да бъде готова и внесена за одобрение до 31 май. Голяма част от европейските програми, действащи в България са заделили част от средствата именно за финансиране на МИГ, като общо за действащия програмен период до 2020 г., те са 70 милиона евро.

Ако стратегията за местно развитие бъде одобрена, тя ще разполага с 8 милиона лева, с които ще бъдат финансирани местни проекти на фирми, общини, читалища, земеделци и кооперации от трите общини, уточни председателят на МИГ – Гоце Делчев Валери Сарандев. Координатори за връзка с членовете на МИГ са Тереза Вакареева, Ибраим Пачаджиев за офиса в Гоце Делчев, Атанас Кюмурджиев от фондация Места инициативна група – Хаджидимово и Радослав Киневирски от Местно партньорство Гърмен.

До 15 април ще се състои обществено обсъждане на стратегията.DSCN4413 DSCN4402 DSCN4403 DSCN4405 DSCN4406 DSCN4408DSCN4404

Тази новина има 1 коментара

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.