25 MAIПо традиция, преди обед на 24 май, с празнично шествие неврокопчани ще отбележат Деня на славянската писменост и българската просвета и култура. То ще тръгне в 11 часа от площад „Гоце Делчев“, ще премине по улица „Търговска” и ще завърши на площад „Македония”, пред Дома на културата.

Шествието ще бъде водено от военен духов оркестър и в него по традиция ще участват кметът на общината Владимир Москов, заместник-кметовете, Неврокопският митрополит Серафим, председателят на Общинския съвет и общински съветници.

Празничната програма по повод 24 май ще започне в 11.30 часа на откритата сцена пред Дома на културата. Там ще бъдат наградени изявени учители и ученици от учебните и детски заведения в общината. След това празникът ще продължи с концерт на местни групи и изпълнители.

vipusk

В празничното шествие, което е уникално за страната и запазено от дълги години като ритуал, някога наричан манифестация, ще се включат не само училищата, но и завършили през различни години бивши ученици от гимназиите в града, които се събират на срещи на своите випуски. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *