В групата на ГЕРБ в общинския съвет на град Гоце Делчев се очаква промяна. На заседанието през месец април Димитър Попов трябва да заеме мястото на Георги Найденов. Това става възможно, след като Върховен административен съд потвърди манипулиране на изборните резултати от местния вот миналия октомври в секцията в с. Борово.  Делото за оспорване на решението на ОИК – Гоце Делчев за състава на ОбС беше образувано по жалба на кандидата за съветник Попов. В листата на ГЕРБ той бе подреден четвърти, но беше изместен от Георги Найденов заради по-големия брой преференции, отчетени за Найденов при броенето на резултатите.

Д. Попов                Г. Найденов

Пред Административен съд – Благоевград жалбоподателят поиска повторно преброяване на резултатите и преглед на видеозаснемането специално в секция №27 в с. Борово. Точно там съдът  е установил манипулация на недействителни бюлетини – част от тях впоследствие са „коригирани“ като действителни с отбелязана преференция за кандидата от ПП ГЕРБ Георги Найденов. Манипулацията стана ясна от видеозапис при броене на бюлетините в изборната нощ.

До края на тази седмица ВАС да прати в ОИК – Гоце Делчев влязлото в сила съдебно решение и комисията да коригира решението си за структуриране на новия ОбС в частта за общинските съветници от ГЕРБ.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *