Елка Божикова получи наградата “Св. Иван Рилски” на Министерството на образованието и науката за системно прилагане на иновативни подходи, техники, технологии и методи, които водят до формиране на ключови компетентности и STEM умения на официална церемония в Рилския манастир. Отличието е признание за постигнатите високи резултати в професионалната дейност на ръководителите на образователни институции.
Номинирани тази година бяха 25 директори на образователни институции по предложение на регионалните управления на образованието. Работна група в МОН излъчи победителите по определени критерии.
По думите на заместник-министъра на образованието и науката – Емилия Лазарова, която връчи тазгодишните призове, отличените директори създават модерна образователна среда и приобщават родителите към училищния живот, а успехите, които постигат ръководените от тях училища, дават много поводи за гордост. Тя посочи, че с труда, иновативността и лидерството си отличените училищни ръководители доказват, че образователната система има професионално подготвени личности с много качества и компетентности.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *