„Седянката – мост между поколенията“ е проектът, с който  учениците от VI клас в група за целодневна организация на учебния ден при III ОУ „Братя Миладинови“, гр. Гоце Делчев, с ръководител Юлия Икономова, участваха в Националния конкурс „Ученици в действие“ 2019/2020 и спечелиха призова награда на стойност 1 000 лв.

Целта на учениците от Трето ОУ и техния ръководител бе да насочат внимание към ценностите в миналото – трудолюбието на българина, неговия усет към красотата, умението да се забавлява и да се радва, да общува, уважението към по-възрастните, чистите отношения на взаимопомощ, разбирателство и любов, връзката между поколенията, създаване на приемственост и не на последно място – опознаване на фолклора (песни, танци, гатанки, носии) като свързващо звено в народопсихологията на българина.

Конкурсът „Ученици в действие се провежда за втора поредна година по програма „Училището има смисъл“. Програмата насърчава училищата и местната общност да си сътрудничат и правят ученето полезно и забавно за децата.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *