Днес кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов и ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, в присъствие на председателя на Общинския съвет Иван Геров, заместник кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, заместник ректора проф. д-р Матилда Александрова, общински съветници, университетски преподаватели, директори на средните училища подписаха меморандум за сътрудничество. Сред участниците в официалната церемония беше и кметът на община Сатовча Арбен Мименов. Съвместната работа ще включва широк спектър от дейности, като част от тях са:

Осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС чрез посещения на място, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи в техен интерес.

Подпомагане на качеството на обучението на студенти и докторанти в УНСС чрез организиране на публични лекции и дискусии и други инициативи от съвместен интерес.

Партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на публичната администрация, местното самоуправление и други в подкрепа на доброто публично управление.

Провеждане на съвместни научни прояви, обучения, конкурси и други от общ интерес.

Всъщност партньорството между икономическия университет и община Гоце Делчев започна още преди година, когато в НПГ „Димитър Талев“ се проведоха първите предварителни изпити за прием на кандидат студенти, припомни ректорът проф. Димитър Димитров. Утре отново ще бъдат проведени подобни изпити, като се очакват повече от 50 желаещи абитуриенти от различни средни училища не само от град Гоце Делчев, но и от региона. Изпитът ще бъде с формат на матура по БЕЛ.

След срещата ректорът на УНСС и кметът на Гоце Делчев посетиха Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *